Àbac Habitatge http://abac-habitatge.cat Sat, 07 Oct 2017 15:51:01 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.10 Àbac Habitatge a la Fira de Creu Coberta http://abac-habitatge.cat/abac-habitatge-la-fira-de-creu-coberta/ http://abac-habitatge.cat/abac-habitatge-la-fira-de-creu-coberta/#respond Sat, 07 Oct 2017 15:46:46 +0000 http://abac-habitatge.cat/?p=1292 Aquest cap de setmana Creu Coberta torna a ser medieval, i Àbac Habitatge i és present. Els comerciants de Creu Coberta es converteixen en bruixots, guerrers i personatges medievals i surten al carrer.  

La entrada Àbac Habitatge a la Fira de Creu Coberta aparece primero en Àbac Habitatge.

]]>
Aquest cap de setmana Creu Coberta torna a ser medieval, i Àbac Habitatge i és present. Els comerciants de Creu Coberta es converteixen en bruixots, guerrers i personatges medievals i surten al carrer.

 

Àbac Habitatge a la fira medieval de Creu Coberta

La entrada Àbac Habitatge a la Fira de Creu Coberta aparece primero en Àbac Habitatge.

]]>
http://abac-habitatge.cat/abac-habitatge-la-fira-de-creu-coberta/feed/ 0
Entrevista a Pep Vall per Barcelonautes http://abac-habitatge.cat/entrevista-pep-vall-per-barcelonautes/ http://abac-habitatge.cat/entrevista-pep-vall-per-barcelonautes/#respond Thu, 31 Aug 2017 16:04:58 +0000 http://abac-habitatge.cat/?p=1286 Entrevista a Pep Vall per Barcelonautes Fa uns mesos, com ja veu poder veure, vam estar presents a la Fira Gran, una Fira dedicada i centrada només a la Gent gran, i a oferir-los-hi serveis especialitzats en ells. Allà, Barcelonautes ens va fer una entrevista que han publicat a Youtube des del seu canal Barcelonautes […]

La entrada Entrevista a Pep Vall per Barcelonautes aparece primero en Àbac Habitatge.

]]>
Entrevista a Pep Vall per Barcelonautes

Fa uns mesos, com ja veu poder veure, vam estar presents a la Fira Gran, una Fira dedicada i centrada només a la Gent gran, i a oferir-los-hi serveis especialitzats en ells. Allà, Barcelonautes ens va fer una entrevista que han publicat a Youtube des del seu canal Barcelonautes TV Online. Us la compartim per què podeu veure-la.

Esperem que us agradi.

La entrada Entrevista a Pep Vall per Barcelonautes aparece primero en Àbac Habitatge.

]]>
http://abac-habitatge.cat/entrevista-pep-vall-per-barcelonautes/feed/ 0
Àbac Habitatge al Diari Terrassa http://abac-habitatge.cat/abac-habitatge-al-diari-terrassa/ http://abac-habitatge.cat/abac-habitatge-al-diari-terrassa/#respond Wed, 05 Apr 2017 09:31:23 +0000 http://abac-habitatge.cat/?p=794 Entrevista a Pep Vall al Diari Fa dues setmanes, varem publicar un anunci al Diari de Terrassa, en el dossier dedicat a la Gent Gran, i aquest passat dissabte, el mateix diari ens publicava una entrevista a en Pep Vall, explicant el projecte d’Habitatge Amable. Poc a poc ens anem fent sentir i intentem que […]

La entrada Àbac Habitatge al Diari Terrassa aparece primero en Àbac Habitatge.

]]>
Entrevista a Pep Vall al Diari

Fa dues setmanes, varem publicar un anunci al Diari de Terrassa, en el dossier dedicat a la Gent Gran, i aquest passat dissabte, el mateix diari ens publicava una entrevista a en Pep Vall, explicant el projecte d’Habitatge Amable. Poc a poc ens anem fent sentir i intentem que el projecte arribi als màxims destinataris possibles, ja que oferim unes solucions, que tard o d’hora, tots podem necessitar.

Us deixem l’entrevista si no l’heu pogut llegir. Esperem que us agradi.

Detall de la notícia d'Àbac Habitatge al diari Terrassa

La entrada Àbac Habitatge al Diari Terrassa aparece primero en Àbac Habitatge.

]]>
http://abac-habitatge.cat/abac-habitatge-al-diari-terrassa/feed/ 0
Una immobiliària diferent http://abac-habitatge.cat/una-immobiliaria-diferent/ http://abac-habitatge.cat/una-immobiliaria-diferent/#respond Tue, 28 Mar 2017 18:00:12 +0000 http://abac-habitatge.cat/?p=768 Ni millors ni pitjors, diferents A Àbac Habitatge no som ni millors ni pitjors que a les altres immobiliàries, només som diferents. Diferents, perquè la nostra activitat principal no és la de vendre immobles, que si cal, també ho fem. Sinó que, som diferents per ajudar als nostres clients, majoritàriament gent gran i persones amb […]

La entrada Una immobiliària diferent aparece primero en Àbac Habitatge.

]]>
Ni millors ni pitjors, diferents

A Àbac Habitatge no som ni millors ni pitjors que a les altres immobiliàries, només som diferents.

Diferents, perquè la nostra activitat principal no és la de vendre immobles, que si cal, també ho fem. Sinó que, som diferents per ajudar als nostres clients, majoritàriament gent gran i persones amb mobilitat reduïda, a trobar la solució que millor s’adapta a les seves necessitats.

Solucions que sovint passen per millorar o adaptar la pròpia llar, que per motius obvis, sol ser la solució més volguda i esperada. Però si això no pot ser, llavors cal buscar altres alternatives, que seran buscar un altre habitatge, que s’adapti al màxim a les necessitats de la persona.

Retrat d'una parella gran feliç a casa seva.

Som un equip d’especialistes en accessibilitat i assessors immobiliaris. Treballem l’àmbit de la reforma, i treballem com a assessors acompanyant al client en el moment de la cerca i tria del seu nou habitatge.

Ens posicionem al costat del futur usuari de l’HABITATGE AMABLE, sigui llogater o comprador. No treballem defensant els lògics interessos del propietaris, treballem defensant els legítims interessos dels futurs llogaters o compradors, per donar una resposta efectiva i integral a la voluntat – de la gent gran i de les persones amb diversitat funcional – de viure amb plena autonomia.

La entrada Una immobiliària diferent aparece primero en Àbac Habitatge.

]]>
http://abac-habitatge.cat/una-immobiliaria-diferent/feed/ 0
Diferència entre una herència i una donació http://abac-habitatge.cat/herencia-donacio/ http://abac-habitatge.cat/herencia-donacio/#respond Tue, 10 Jan 2017 15:31:18 +0000 http://abac-habitatge.cat/?p=704 Davant de les diverses consultes rebudes recentment al nostre despatx, hem preparat aquest article sobre la diferència entre una herència i una donació. Esperem que us sigui d’utilitat.

La entrada Diferència entre una herència i una donació aparece primero en Àbac Habitatge.

]]>

Davant de les diverses consultes rebudes recentment al nostre despatx, hem preparat aquest article sobre la diferència entre una herència i una donació. Esperem que us sigui d’utilitat.

Què és una herència? I una donació?

Una herència és un negoci jurídic que es produeix quan una persona mor i transmet les seves propietats, drets i obligacions a una altra persona o persones (hereus).

Una donació, per contra, es produeix quan una persona, en vida, i de forma totalment voluntària dona una part o la totalitat dels seus béns a una altra persona de forma gratuïta, és a dir, sense rebre diners ni compensació a canvi.

 

¿Hi ha diferents tipus de testaments?

Sí, hi ha dos tipus de testaments, el testament notarial i l’hològraf.

El testament hològraf està escrit de puny i lletra per la persona, i com a formalitats només ha d’indicar en quina data i on es va fer, i estar signat per ella.

El testament notarial és el document on intervé un notari, i pot ser obert o tancat. És obert si qui el redacta és el notari seguint les instruccions de la persona, i es signa davant del notari; mentre que és tancat quan la persona entrega el seu testament en un sobre tancat al notari i aquest només el conserva en dipòsit.

Recordem que el testament és revocable, és a dir, que se’n poden fer tants com es vulgui, i el que tindrà validesa serà l’últim.

 

El testament vital

A banda dels anteriors, tenim el testament vital (o document de voluntats anticipades), que és un document adreçat al metge, on la persona expressa les instruccions a tenir en compte per a quan ella estigui en una situació en què les circumstàncies no li permetin expressar personalment la seva voluntat. També es pot fer servir per designar la persona interlocutora.

 

També s’ha de fer davant de notari o de 3 testimonis i sempre s’ha d’incorporar a la història clínica de la persona perquè sigui útil. A Catalunya, es pot inscriure en el Registre de voluntats anticipades del Departament de Salut, i serà visible no només als hospitals catalans, sinó també als de la resta de l’Estat espanyol.

 

Hi ha diferents formes d’heretar?

L’herència pot ser testada o intestada. La diferència entre l’una i l’altra és si la persona que mor ha deixat fetes disposicions testamentàries (testament).

 

A grans trets, quan una herència és testada es coneixen des del principi les persones cridades a ser hereus, que seran les que addicionalment tenen l’obligació de fer un inventari de tots els béns, drets i obligacions del difunt.

 

Per contra, en l’herència intestada s’han de fer més gestions, perquè primerament s’ha de determinar quines persones són les cridades a ser hereus/ves conforme al que diu la Llei. En funció del grau de parentesc amb el difunt, el tràmit pot ser més o menys llarg, i en ocasions, si no hi ha hereus directes (pares o fills) s’ha d’acudir a un jutge.

 

Una vegada ja se sap qui està cridat a ser hereu, i es té fet l’inventari dels béns de l’herència, s’ha de prendre una decisió important: acceptar o l’herència o renunciar-hi.

 

Ningú està obligat a acceptar una herència. Tot i que legalment no hi ha un termini màxim per decidir-se a acceptar o renunciar, sí que el termini per presentar l’impost de successions, i l’impost d’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlua) és de 6 mesos com a màxim des de la data de defunció (es poden presentar després, però amb recàrrecs).

 

La renúncia a l’herència sempre ha de ser pura i simple, és a dir, no es poden posar condicions, i, una vegada feta ja no es pot fer marxa enrere (excepte judicialment).

 

En canvi, sí que hi ha diferents formes de fer l’acceptació d’herència. Es pot fer una acceptació pura i simple (on s’accepta tot – tant actius com passius-) o una acceptació a benefici d’inventari (on només s’accepta el que queda una vegada pagats tots els deutes i sense assumir-los). L’opció generalment depèn de qui ha d’heretar, i del que, s’ha d’heretar, perquè s’ha de valorar si hi ha deutes, i també si l’hereu és menor d’edat o incapacitat, ja que en aquests casos la llei preveu especialitats.

 

Quina és la millor opció?

No hi ha una opció millor que l’altre, tot depèn de les circumstàncies, de la voluntat i/o de la planificació de cadascú.

En tots dos casos s’ha de presentar i liquidar l’impost de successions i donacions, i hi ha importants bonificacions a aplicar en funció dels béns a heretar / donar, que sempre s’han de valorar en cada cas concret.

 

Si vol fer testament o ha de gestionar una herència, no dubti en contactar amb nosaltres.

 

Ester Hervàs,

Advocada

*protected email*

La entrada Diferència entre una herència i una donació aparece primero en Àbac Habitatge.

]]>
http://abac-habitatge.cat/herencia-donacio/feed/ 0
Clàusules sol i altres clàusules nul·les http://abac-habitatge.cat/clausules-sol/ http://abac-habitatge.cat/clausules-sol/#comments Thu, 22 Dec 2016 18:29:20 +0000 http://abac-habitatge.cat/?p=485 Clàusules sol i altres clàusules nul·les Arran de la recent (i molt esperada) sentencia del Tribunal de Justícia de la Unió Europea publicada ahir dia 21 de Desembre de 2016 i amb molt ressò a la premsa, i de les nombroses consultes rebudes durant el dia d’ahir, publiquem aquest breu post, i recomanem a tots aquells […]

La entrada Clàusules sol i altres clàusules nul·les aparece primero en Àbac Habitatge.

]]>
Imatge Clausules Sol

Clàusules sol i altres clàusules nul·les

Arran de la recent (i molt esperada) sentencia del Tribunal de Justícia de la Unió Europea publicada ahir dia 21 de Desembre de 2016 i amb molt ressò a la premsa, i de les nombroses consultes rebudes durant el dia d’ahir, publiquem aquest breu post, i recomanem a tots aquells que vulguin saber si poden reclamar o no, que contactin amb nosaltres per concertar una visita informativa.

 

Que és una clàusula sol? 

Una clàusula sol, també anomenada terra o túnel, és un pacte inclòs en els préstecs hipotecaris que implica que l’entitat bancària sempre es garanteix cobrar un mínim d’interessos,  independentment de que aquests estiguin per sota.

Quan l’euríbor va començar a baixar per sota del sol hipotecari, les seves hipoteques es van quedar paralitzades en aquest valor (normalment del 3% o 3,5%) sense baixar ni adequar-se a les fluctuacions del euríbor, o d’altres índexs de referencia.

 

Exemple: Hipoteca amb un sol hipotecari del 3% o 3,5%. En una hipoteca amb un interès d’euríbor + 0,25 en l’actualitat, considerant que l’Euribor està en -0,074%, si apliquem el diferencial de 0,25%, el tipus d’interès hauria de ser de 0,17% però com que s’aplica la clàusula sol, resulta un 3% o un 3,5%

 

La diferència en la quota mensual d’una hipoteca de 180.000€ i 20 anys pendents de pagar és de 235€ menys. 

 

A Espanya es va declarar la seva nul·litat amb una sentència del Tribunal Suprem de data 9 de maig del 2013, i les entitats van quedar obligades a treure la clàusula i a retornar els imports cobrats per aquest concepte, des d’aquesta data (2013) fins a la de la reclamació.

Amb la sentència d’ahir, la novetat és que les entitats quedaran obligades a retornar TOTES les quantitats cobrades per aquesta clàusula, des del primer moment en què es van començar a cobrar i no limitades al període del 2013 cap endavant.

La majoria de les clàusules sol es van començar a aplicar a partir del 2009.

 

Com puc saber si la meva hipoteca té clàusula sol?

Si vostè està pagant el mateix import d’hipoteca des de fa temps, sense que baixi l’import a pagar quan es fa la revisió semestral o anual, molt possiblement està afectat per una clàusula sol.

 

Hi ha altres clàusules que són nul·les?

Sí. Al llarg dels anys s’han anat dictant sentències que declaren nul·les altres clàusules de les hipoteques, com per exemple l’índex de referència de préstecs hipotecaris (IRPH) present a moltes hipoteques fetes per les caixes (antigues Caixa Terrassa, Caixa Sabadell, etc.), determinats càlculs dels interessos de demora, de venciment anticipat, etc.

De fet, la casuística és molt variada, i en ocasions ens pot semblar que estem davant l’aplicació d’una clàusula sol, i potser ens han canviat un índex per un altre.

 

Què puc aconseguir reclamant?

Cal entendre que no s’espera que les entitats financeres retornin, per iniciativa pròpia, cap d’aquests imports ara declarats nuls.

Amb la reclamació s’aconsegueix:

  • Un estalvi mensual molt important. Sense la clàusula sol, la quota mensual de la hipoteca baixarà entre 200€ i 400€ mensuals de mitjana.
  • La recuperació dels diners pagats de més al llarg dels anys.

  

Quants diners puc reclamar?

Segons la sentència publicada ahir, es poden reclamar TOTS els diners pagats de més amb l’aplicació de les clàusules sol.

Els imports varien en funció de diversos condicionants: tant de l’índex de referència, del % de sol de la hipoteca i de la data en què es va començar a aplicar.

 

Quina possibilitat d’èxit tinc?

La possibilitat d’èxit és molt gran. Cada vegada hi ha més sentències que donen la raó als particulars i amb la sentència del 21 de desembre del 2016 del Tribunal de la Unió Europea, encara es reafirma més el dret a reclamar.

 

Com puc reclamar?

Contactin amb nosaltres per a un assessorament personalitzat. Posem a la seva disposició la nostra àmplia experiència en reclamacions, i li oferim:

  1. Primera visita d’assessorament gratuïta
  2. Revisió de les clàusules de la seva hipoteca
  3. Càlcul dels imports i els conceptes a reclamar
  4. Gestió del tràmit de reclamació tant extrajudicial com judicial.

 

En primer lloc, s’ha de gestionar la reclamació davant del departament d’atenció al client de l’entitat financera i, si no s’obté una resposta satisfactòria, és llavors, quan s’ha de presentar la corresponent reclamació judicial.

 

Ester Hervàs

Advocada

*protected email*

La entrada Clàusules sol i altres clàusules nul·les aparece primero en Àbac Habitatge.

]]>
http://abac-habitatge.cat/clausules-sol/feed/ 1
Nova obertura a Barcelona! Ara també a Sants! http://abac-habitatge.cat/obertura-barcelona/ http://abac-habitatge.cat/obertura-barcelona/#respond Thu, 22 Dec 2016 13:32:09 +0000 http://abac-habitatge.cat/?p=435 Àbac Habitatge és la primera agència immobiliària especialitzada en #HabitatgeAmable, hem nascut a Terrassa i ens en sentim molt orgullosos (#OrgullTerrassenc), tot i així, ara ampliem el nostre camp d'acció! Obrim també a Barcelona, al barri de Sants.

La entrada Nova obertura a Barcelona! Ara també a Sants! aparece primero en Àbac Habitatge.

]]>
Imatge de la nostra botiga a Barcelona

Hola a tots, 

En aquest nou post us enunciem una novetat molt important per a nosaltres, Àbac Habitatge és la primera agència immobiliària especialitzada en #HabitatgeAmable. Hem nascut a Terrassa i ens en sentim molt orgullosos (#OrgullTerrassenc); tot i així, ara ampliem el nostre camp d’acció!

A partir d’avui dijous, també ens trobareu a Barcelona.

Obrim una oficina al barri de Sants, al carrer de Muntadas, 20-22, local 2, davant del Parc de l’Espanya Industrial. Podeu contactar amb nosaltres al telèfon 935 66 40 50. 

Treballem per defensar els interessos del comprador (personal shopper immobiliari) i trobar les millors opcions, i confiem que la nostra aposta per l’Habitatge Amable estigui a l’altura de les expectatives de les persones i les institucions que ens han animat a fer aquest pas. 

Tot inici és un gran repte, i més si s’aposta per un projecte diferent i innovador. El caliu, els ànims i les mostres d’agraïment de les persones amb les que fins ara hem tingut la sort de poder col·laborar, són la millor energia per afrontar un repte que va més enllà dels habitatges amables.  

Tots ens fem grans i ens podem trobar amb dificultats en forma de malalties o accidents. Fem que la vida, tota ella, sigui més AMABLE. 

Moltes gràcies a tots pel vostre suport.

La entrada Nova obertura a Barcelona! Ara també a Sants! aparece primero en Àbac Habitatge.

]]>
http://abac-habitatge.cat/obertura-barcelona/feed/ 0
Entrevista a Pep Vall sobre Habitatge Amable http://abac-habitatge.cat/entrevista-pep-vall-habitatge-amable/ http://abac-habitatge.cat/entrevista-pep-vall-habitatge-amable/#comments Wed, 21 Dec 2016 12:41:18 +0000 http://abac-habitatge.cat/?p=399 Avui ens estrenem al blog d'Àbac Habitatge. Pels que no encara no ens coneixeu, creiem que la millor manera de presentar-nos és explicant en què consisteix això de l'Habitatge Amable, i quins serveis oferim nosaltres en relació a aquest concepte.

La entrada Entrevista a Pep Vall sobre Habitatge Amable aparece primero en Àbac Habitatge.

]]>
 

Hola a tots i benvinguts! Avui ens estrenem al blog d’Àbac Habitatge. Per als que no encara no ens coneixeu, creiem que la millor manera de presentar-nos és la següent: us explicarem en què consisteix això de l’Habitatge Amable, i quins serveis oferim.  

Per això, volem compartir amb vosaltres aquesta entrevista realitzada per connecTerrassa al nostre especialista Pep Vall, API des de 1998. 

 

“Volem normalitzar el concepte d’habitatge amable”. Entrevista a Pep Vall, d’Àbac Habitatge

Àbac habitatge amable slider

 

connecTerrassa_ Quins serveis oferiu a Àbac Habitatge?

Àbac Habitatge és una agència immobiliària que es dedica a la compravenda, lloguer i administració d’immobles. Ens hem especialitzat a donar solucions d’accessibilitat i adaptació d’habitatges per a la gent gran i/o persones amb mobilitat reduïda, el que anomenem HABITATGE AMABLE.  Oferim també serveis jurídics i financers adreçats a aquest perfil de clients.

 

cT_Què és un habitatge amable?

És aquell que disposa de plena accessibilitat, espais adaptats i la possibilitat de gaudir de la llar amb plena autonomia per a persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda.

 

cT_Quines condicions hauria de complir un habitatge perquè hi puguem viure de forma autònoma, còmoda i amb seguretat durant anys?

Entre altres, banys accessibles (plat de dutxa arran de terra i punts de suport i subjecció a la paret), que faciliti el desplaçament amb espais amplis i una distribució còmoda, que els interruptors de la llum i els endolls es trobin a una alçada idònia; terres antilliscants, sense irregularitats  ni obstacles; amb portes d’amplada mínima de 80 cm i si és possible corredisses, etc.

 

cT_ La normativa actual exigeix condicions d’accessibilitat en un habitatge, però les necessitats dels que hi viuen poden canviar…

La normativa actual exigeix que l’edifici sigui accessible, però no preveu que la gent es fa gran i que les necessitats de qui hi viu poden ser canviants. És per aquesta raó que volem aconseguir normalitzar el concepte d’HABITATGE AMABLE, ja que només s’hi pensa quan t’hi trobes.

 

cT_ Com creus que pot ajudar o està ajudant la tecnologia per fer els habitatges més accessibles?

Existeixen diferents aplicacions “tecnològiques” dins l’àmbit de la domòtica, i ben aviat disposarem del concepte SMARTHOME o casa intel·ligent. També han aparegut ja al mercat, i a preu força assequible, les primeres solucions sense fil, que ens permeten automatitzar elements (llums, portes, persianes, sensors, etc.) sense obres d’intal.lació.

 

cT_ A Àbac Habitatge també oferiu solucions financeres per a gent gran. Quins són els principals dubtes o problemes que us plantegen aquests clients? 

Detectem dues necessitats bàsiques: la de la persona que afronta la vellesa a casa seva i necessita finançar les reformes del seu propi habitatge, i la de la persona que utilitza el seu habitatge com a estalvi per aconseguir un complement per a la seva pensió de jubilació.

 

cT_ Finalment, un dels serveis jurídics que oferiu és l’ajuda per a anul·lar la clàusula del sòl. Quines són les condicions i possibilitats reals per aconseguir-ho actualment?

Actualment encara hi ha moltes hipoteques afectades i les entitats bancàries, tret de que ho sol·licitis, no les deixen d’aplicar voluntàriament. El primer que fem és un petit estudi de les condicions de la hipoteca per saber la viabilitat de la reclamació i els imports a reclamar. Les possibilitats d’èxit són molt grans, perquè ja han sortit moltes sentències que condemnen els bancs a retornar les quantitats cobrades per aquestes clàusules nul·les.

 

I fins aquí aquest primer post. Us animem a seguir-nos i a subscriure-us al nostre blog. Com anireu veient, informarem de les nostres novetats i us publicarem continguts d’interès en el camp de la immobiliària. 

Fins aviat. 

La entrada Entrevista a Pep Vall sobre Habitatge Amable aparece primero en Àbac Habitatge.

]]>
http://abac-habitatge.cat/entrevista-pep-vall-habitatge-amable/feed/ 2